Fit czekoladowe muffinki z fasoli

Jedna muffinka zawiera:

152 kcal, 7g białka, 7g tłuszczów i 14g węglowodanów

Składniki:

  • 2 puszki fasoli czerwonej/czarnej
  • 4 jajka
  • 50g gorzkiej czekolady
  • 4 łyżki kakao
  • 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
  • 4 łyżeczki masła orzechowego
  • 100g daktyli

Przygotowanie:

1. Fasolę dokładnie opłukać na sitku, przełożyć do miski/thermomixa.
2. Dodać pozostałe składniki: czekoladę, kakao, jajka, proszek do pieczenia, masło orzechowe i daktyle.
3. Całość dokładnie zblendować na gładką masę, przełożyć do papilotek.
4. Włożyć muffinki do piekarnika nagrzanego na 180*C i piec 40 min.