Fit czekoladowe muffinki z fasoli
Fit czekoladowe muffinki z fasoli
Jedna muffinka zawiera:
152 kcal, 7g białka, 7g tłuszczów i 14g węglowodanów
Składniki:
- 2 puszki fasoli czerwonej/czarnej
- 4 jajka
- 50g gorzkiej czekolady
- 4 łyżki kakao
- 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
- 4 łyżeczki masła orzechowego
- 100g daktyli
Przygotowanie:
1. Fasolę dokładnie opłukać na sitku, przełożyć do miski/thermomixa.
2. Dodać pozostałe składniki: czekoladę, kakao, jajka, proszek do pieczenia, masło orzechowe i daktyle.
3. Całość dokładnie zblendować na gładką masę, przełożyć do papilotek.
4. Włożyć muffinki do piekarnika nagrzanego na 180*C i piec 40 min.
Tagi:
Kategoria: