Przepisy: Wegetariańskie

  • Pełnoziarniste naleśniki ze szpinakiem i sosem bazyliowym

      🔥Wartości odżywcze dla 1 naleśnika z farszem i sosem: Kcal: 233 Białko: 12g Tłuszcze: 9g Węglowodany: 21g Błonnik: 4g SKŁADNIKI (10 naleśników): Szpinak mrożony –  550g Mleko spożywcze 1,5 % – 480ml Mąka pszenna pełnoziarnista typ. 2000 – 307g Ser camembert (lazur) – 180g Jogurt naturalny – 150g Woda gazowana – 125ml 2 jaja […]

  • Pełnoziarniste gofry z owocami i wiórkami kokosa

    Gofry kojarzą nam się z wakacjami i odpustami. Zapachy ze stojących budek skutecznie przyciągają fanów tych pyszności. Niestety te smakołyki, które możemy kupić podczas słonecznego spaceru nie sprzyjają redukcji masy ciała i utrzymaniu zdrowia. Używa się do ich wyrobu cukru, mąki pszennej niskiego typu, a jako dodatki serwuje się sztuczne syropy zawierające syrop glukozowo-fruktozowy, cukier […]

  • Placki marchwiowo-pietruszkowe dla insulinoopornych

    Dzisiaj mam dla Was przepis na placki marchwiowo-pietruszkowe a’la placki ziemniaczne. Przepis został stworzony specjalnie z myślą o insulinoopornych 🙂 Z podanych składników wyjdzie około: 20 porcji 🍴 Wartości odżywcze na 1 porcję: 🔥61 kcal, 2,2g B, 2,5g T, 6,6g W, Wymiennik węglowodanowe: 0,7 Ładunek glikemiczny 1 placuszka: 3 Składniki: 350g korzenia pietruszki 350g marchwi 5 łyżek […]

  • Omlet ze szpinakiem

    Energetyczny omlet ze szpinakiem. Przepis na jedną porcję.

  • Chłodnik z botwinki

    Zdrowy chłodnik z botwinki idealny na letni wieczór.

  • Makaron pełnoziarnisty ze szpinakiem i serem feta

    Pożywne danie z makaronem pełnoziarnistym, szpinakiem i serem feta.